Избелване на зъби

избелване

Избелване на зъбите

За да постигнете блестяща усмивка и всички да бъдат впечатлени от белотата на Вашите зъби, трябва да се подложите на избелваща козметична процедура.

Освен индивидуалните особености в цвета на зъбите на всеки човек, фактори които допълнително спомагат за оцветяването на зъбите са: тютюнопушене и консумацията на определени храни и напитки като чай, кафе, червено вино, кока-кола, плодови сокове и др.

Самото избелване представлява процедура, при която активната съставка от избелващия гел(водороден пероксид, карбамид пероксид) се разпада на радикали(отделя се атомен кислород) и се осъществява процес на окисление и съответно избелване на структурата на емайла и дентина.

polus_избелване на зъби

Ефектът на избелването зависи както от степента на оцветяването на зъбите, така и от концентрацията на ибелващия агент, който се използва.

За ускоряване на процеса може да се използва светлина. Ние разполагаме с най-новата лампа на Beyond-Polus (роботче), която излъчва синя LED-светлина. Осъществява се избелване от 5 до 15 нюанса по скалата на Vita, а избелването е безвредно и безболезнено.

Преди самата процедура се извършва професионално почистване на зъбите с ултразвук и полиране с Airflow.

Офис избелването(кабинетното избелване) е най-бързият начин за избелване на Вашите зъби и гарантира най-добри резултати в рамките на един час. Процедурата включва поставянето на гингивална бариера и избелващия гел върху зъбите. Както вече споменахме, за ускоряване на процеса се използва лампа. Beyond Polus има три програми за избелване:

  • стандартна
  • gentle(за хора с чувствителни зъби)
  • програма за избелване на единични зъби

 Системата за избелване на зъби на Beyond Polus ще избели зъбите Ви максимално, така че да се получи естествен бял цвят в рамките на 45 минути. Ако искате по-бели зъби, които ще запазят белотата си поне 2 години и процедура, която отнема само 45 минути в денталния кабинет, тогава Вие със сигурност се нуждаете от избелващата система на Beyond Polus.

Системата на Beyond Polus е най-новата технология за избелване на BEYOND, които са създали избелваща система, с която ще получите красива и естествена „бяла” усмивка. Системата на Beyond Polus е по-безопасна в сравнение с останалите избелващи процедури, защото използва лъч от синя светлина с висока интензивност. Всички вредни ултравиолетови лъчи са филтрирани, в резултат на което се получава сноп лъчи от студена светлина, които ще избелват Вашите зъби. Студената светлина прониква дълбоко в структурата на Вашите зъби, предизвиквайки окисление (премахва повърхностния слой от петна) без никакви странични ефекти.

Тук можете да видите и официалния клип на в Youtubeizbelvane_na_zabi

Избелването на зъбите може да се извърши и без LED-светлина. В нашата клиника използваме швейцарската система на „Pure”, доказала се с отлични резултати при пациентите. В края на процедурата върху зъбите се аплицира реминерализираща флуорна пяна за стабилизиране на цвета и намаляване на евентуални прояви на свръхчувствителност по време на избелването. Оптимално избелване се постига при комбинация на професионално избелване и продължаване в домашни условия. При домашното избелване се използват индивидуални шини и гел с активна съставка в по-ниска концентрация(в сравнение с кабинетното избелване).

За изработването на шините се взема отпечатъкот Вашите зъби и от отлетите гипсови модели се изработват индивидуални шини. Преди процедурата на домашно избелване, зъбите се измиват с четка и паста, а след това се почистватс интердентални конци за отстраняване на плаката. Избелващият гел се нанася в тънък слой по вестибуларната повърхност на шината. Продължителността на домашното избелване е около 10-15 дни. След процедурата може да нанесете в шината реминерализиращ крем – напр. Tooth Mousse, съдържащ CPP-AСР (казеин фосфопептид-аморфен калциев фосфат).